۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۸:۰۷

گزارش خبری مهر از تکواندو/

خیز ایران برای پایان دادن به اقتدارکره‌جنوبی/ جام بیستم در زادگاه اصلی

خیز ایران برای پایان دادن به اقتدارکره‌جنوبی/ جام بیستم در زادگاه اصلی

بیستمین دوره رقابتهای تکواندو قهرمانی جهان در حالی از روز یکشنبه وارد سی و نهمین سال برگزاری خود خواهد شد که این بار زادگاه اصلی این رشته میزبان است و تیم ملی ایران که رکورددار نایب قهرمانی به شمار می‌رود برای کسب نخستین قهرمانی خیز برداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، بیستمین دوره رقابتهای تکواندو قهرمانی جهان به مدت شش روز طی روزهای 11 تا 16 اردیبهشت ماه در "گیونگجو" کره جنوبی برگزار خواهد شد. جایی که برای اولین بار نشانه های از این رشته رزمی دیده شد.

"گیونگجو" مرکز استان "گیونگ سان"، محصور شده بین کوههای "سوباک " و تی باک" ، مشرف به دریای ژاپن می باشد. کره ای ها این شهر را خواستگاه اصلی تکواندو می دانند. "گیونگجو" ده ها سال قبل از میلاد مسیح  پایتخت امپراطوری "گوجوریو" بود. این منطقه در طول تاریخ شاهد هجوم نیروهای متجاوز بوده و امپراطوران آن برای حفاظت از سرحد خود به مردان کارآزموده رزمی نیاز داشتند. همین عامل باعث شد تا "تانگ سو دو" که بعدها به تکواندو تغییرنام یافت، بیش از هر زمانی رواج پیدا کند.

هر چند بعد از هجوم ژاپنی ها  در زمانی امپراطوری "سیلا" و تصرف این منطقه، کاراته را جایگزین "تانگ سودو" کرده و اجازه ندادند مردم به ورزش مورد علاقه خود بپردازند ولی این باعث نابودی تکواندو نشد.

فدراسیون جهانی در سال 1973  یعنی یک سال بعد از تاسیس "کوکی وان" (بالاترین مرجع فنی تکواندو در جهان) به طور رسمی آغاز به کار کرد. در همان سال تصمیم به برگزاری مسابقات جهانی نیز گرفته شد که 200 ورزشکار از 19 کشور در اولین دوره این مسابقات حضور داشتند. مسابقاتی که تنها در دو وزن برگزار شد. اما در مجموع 19 دوره گذشته در بخش مردان 5921 تکواندوکار مرد و 2113 تکواندوکار زن در مبارزات حضور داشته اند.

در تاریخ 38 ساله این مسابقات، کره ایی‌ها تاکنون پنج با در سالهای 73،75 ، 85 ، 89 و 2001 میزبان این رقابتها بوده اند که چهار بار اول رقابتها در سئول برگزار شد و سال 2001 نیز جزیره زیبای جیجو میزبان این رقابتها بود. آلمان، آمریکا، دانمارک و اسپانیا هر کدام دوبار، اکوادور، فیلیپین، یونان، هنگ کنگ، کانادا و چین هم هر کدام یکبار میزبانی این رقابتها را تجربه کرده اند.

ایران رکورد دار نایب قهرمانی
اما در  طول 19 دوره گذشته رقابتهای قهرمانی جهان همواره این کره‌جنوبی بوده که جام قهرمانی را تصاحب کرده و 11 کشور نیز روی سکوی نایب قهرمانی قرار گرفته اند. ایران پنج بار، اسپانیا  چهاربار،  تایوان دو بار و آمریکا، مکزیک،اکوادور،هلند، مصر،آلمان ، دانمارک و فرانسه هم هرکدام یک بار به این مهم دست پیدا کرده اند.

تایوان پیشتاز سومی ها
هشت کشور هم ایستادن روی سکوی سوم رقابتهای جهانی را تجربه کرده اند. تایوان چهار بار ، اسپانیا و  ترکیه سه بار ، ایران ، امریکا و آلمان هر کدام دو بار، مکزیک و فرانسه هم هر کدام یک بار جام برنزی را بالای دست برده اند.

چشم بادامیها طلا درو کردند
در طول 38 سال تاریخ برگزاری این مسابقات 838 مدال طلا، نقره و برنز توزیع شده که تکواندوکاران کره جنوبی با کسب 148مدال طلا ، 23 نقره و 23 برنز جایگاه نخست را در اختیار دارند.اسپانیا با 21 طلا ،23 نقره و54 برنز ، تایوان با 14 طلا ، 11 نقره و 18 برنز ، ترکیه با 9 طلا ، 16 نقره و 24 برنز و ایران با 7 طلا ، 12 نقره و 16 برنز مکانهای دوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند. این رده بندی در مجموع زنان و مردان است.

نایب قهرمانی ایران در مجموع مدالها
رقابتهای بانوان تاکنون تنها 9 دوره برگزار شده است. اما در بخش مردان کره جنوبی 93 مدال طلا کسب کرده است، هشت نقره و 11 برنز نیز باید به آن اضافه کرد. تیم ملی ایران با 7 طلا، 12 نقره و 16 برنز در مکان دوم قرار دارد. اسپانیا با هفت طلا، 8 نقره و 13 برنز دوم است. آمریکا با 6 طلا، 6 نقره و 16 برنز در جایگاه سوم قرار دارد و تیم های تایوان با 5 طلا ، 6 نقره و 13 برنز و آلمان با 4 طلا ، 8 نقره و 7 برنز در مکانهای چهارم و پنجم قراردارند.

ایران تنها تهدید کننده قهرمان
این درست که کره جنوبی قهرمان ادوار گذشته این رقابتها بوده است ولی تنها تیمی که این قهرمانی را تهدید کرده ایران است. تیم ملی کشورمان دوبار در سالهای 2003 و 2009 تا آستانه کسب عنوان قهرمانی پیش رفت. در این دو رویداد  تیم ملی ایران تا روز آخر قهرمان مسابقات بود ولی ناداوری و در پی آن شکست نمایندگان کشورمان در روز پایانی  قهرمانی را از آن کره ایها کرد.

 35 مدال رنگارنگ
سهم ایران از رقابت های جهانی در 19 دوره گذشته 35  مدال  بوده است. 7 طلا، 12 نقره و 16 برنز این مدالها را تشکیل می دادند. تیم ایران در سالهای 2003 ، 2005 و 2009 در سه دوره موفق به کسب 5 مدال شد که رقابتهای 2003 آلمان به دلیل کسب  2 مدال طلا، 2 مدال نقره و یک مدال برنز از کیفیت مرغوبتری برخورداد بود.  

ساعی همچنان پیشتاز است
در میان تکواندوکاران کشورمان هادی ساعی بیشترین مدال را از رقابتهای جهانی کسب کرده است. وی دو مدال طلا، دو نقره و یک برنز در کارنامه خود دارد.  ضمن اینکه بهزاد خداد و  یوسف کرمی با سه مداال در مکانهای بعدی قرار دارند. اما هفت مدال طلای ایران در رقابتهای جهانی را شش تکواندوکار کسب کرده اند، هادی ساعی دو مدال ، مجید افلاکی، یوسف کرمی، بهزاد خداداد، مرتضی رستمی و محمد باقری معمتد، ضمن اینکه 11 نفر هم موفق به کسب 12 مدال نقره شده اند. بی باک، اصلانی، افشار، ساعی، خداداد (دومدال) نفجم، علی تاجیک، کرمی، رستمی، غلامزاده و نادریان مردانی بودند که مدال کسب کردند.

ربیع زاده اولین مدال آور ایران
تیم ملی ایران از 19 دوره این رقابتها در چهار دوره حضور داشته و غیر از مسابقات 1979 که در اشتوتگارت و به میزبانی آلمان غربی بگزار شد، در سیزده دوره موفق به کسب مدال شده است. حسین ربیع زاده که در سال 1975 با کسب مدال برنز اولین مدال ایران را در رقابتهای جهانی کسب کرد. بعد از او نادرخدامرادی، فصیل و فریبرز دانش، فرزاد ذرخش، حسن زاهدی، سیروس رضایی، بیژن مغانلو، فریبرز عسگری، امید غلامزاده، یوسف کرمی(دو مدال)، هادی ساعی، میثم باقری و حسین تاجیک موفق به کسب 16 مدال برنز برای کشورمان شده اند. نکته جالب اینکه " "هوانگ مین در" از تایوان در سال 1977 اولین تکواندوکار غیر کره ای بود که موفق شد مدال طلا کسب کند. 

برادران قهرمان
در تکواندو ایران تنها دو برادر بودند که موفق به کسب مدال جهانی شدند. فیصل دانش در سال در سال 1985 موفق به کسب مدال برنز شد و چهار سال بعد برادر وی، فریبرز همان مدال را تکرار کرد. ضمن اینکه علی تاجیک در سال 2005 موفق به کسب مدال نقره شد و بازهم چهار سال بعد برادر وی، حسین توانست مدال برنز کسب کند.

به دنبال شکست طلسم جهانی
طلسم قهرمانی‌های کره‌جنوبی تاکنون چند بار در مسابقات مختلف شکسته شده و در همه موارد هم ایرانی ها موفق به انجام این کار بزرگ شده اند. در رقابتهای جام جهانی طی سالهای 2000 در لیون فرانسه و 2010 در ارومچی چین، رقابتهای قهرمانی آسیا در سالهای 2008 چین و 2010 قزاقستان و قهرمانی نوجوانان جهان در سال 2009 مکزیک، باید منتظر ماند و دید آیا 16 اردیبهشت ماه ملی پوشان کشورمان می توانند پرچم کره ایی ها را در سرزمین خود از سکوی قهرمانی جهان پائین کشیده و پرچم سه رنگ مقدس جمهوری اسلامی را به اهتزاز درآورند.
------------------------------
گزارش: محمد بیرامی

کد خبر 1288627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha